Nieuws

Ontwerp woning Beekbergen

Geplaatst door vbk architecten op 24 maart 2017 16:58

Na een intensieve periode is een ontwerp opgeleverd voor een nieuw te bouwen woning in Beekbergen. Een traditioneel ontwerp die door veel schuine lijnen net even anders is. Beetje eigenzinnig. Woonkamer en keuken zijn aan de achterzijde van de woning gesitueerd, gericht op de diepe kavel. Aan de achterzijde van de woning is een grote veranda. Hier is het aangenaam in de middag en avondzon. Door de beschutting naar noord/oost is het hier in het vroege voorjaar ook al goed toeven. Enne... weer een opdrachtgever blij gemaakt. Daar doen we het voor.

1612-View 001_20-01-2017

Lees verder


Contour woning Apeldoorn zichtbaar

Geplaatst door vbk architecten op 10 maart 2017 08:29

De eerste contouren van de nieuwe woning aan de Waterloseweg in Apeldoorn is zichtbaar. Zichtlokatie vanaf de kruising Prins Willem Alexanderlaan/ Princes Beatrixlaan.

Nieuwbouw Waterloseweg Apeldoorn

Lees verder


Nieuw ontwerp schuurwoning in Beekbergen

Geplaatst door vbk architecten op 10 maart 2017 08:02

Samen met een enthousiaste opdrachtgever is door vbk architecten aan de rand van Beekbergen een moderne houten woning ontworpen. De kavel is smal en wijdlopig. Door toepassing van een glazen gevel op zuid wordt de grens tussen interieur en exterieur flinterdun. Door hoog ingebrachte dakopeningen valt op een verrassende wijze daglicht in het hart van de woning. De houten hoofddraagconstructie blijft in het zicht. Al met al, ook van binnen, een frisse woning waar binnen en buiten in elkaar overgaan. 

schuurwoning Beekbergen Oost

Lees verder


Omgevingsvergunning verleend voor nieuwe bedrijfswoning in Apeldoorn

Geplaatst door vbk architecten op 31 januari 2017 10:58

Wij zijn verrast omdat de omgevingsvergunning voor een grote (1000 m3) bedrijfswoning voor de Pater Sloopwerken in Apeldoorn is afgegeven. De woning wordt gerealiseerd aan de Hommel, op het mooiste plekje van bedrijventerrein Stadhoudersmolen II in Apeldoorn. Het uitzicht vanuit de woning is vooral op omliggende het open landschap van Wenum -Wiesel.

Eerder ontvingen we de vergunning voor een bedrijfshal met kantoor op het naastgelegen kavel. 

Lees verder


vbk architecten heeft ruimte voor een stagiaire mbo/hbo

Geplaatst door vbk architecten op 17 januari 2017 10:44

Studeer jij bouwkunde en ben je op zoek naar een leuke en uitdagende stageplaats? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een stageplek beschikbaar. 

vbk architecten is een veelzijdig architectenbureau en wordt gekenmerkt door een grote diversiteit; zowel in het werkveld als in de bijbehorende werkzaamheden. Continu wordt gewerkt aan mooie projecten, zeer gevarieerd en van de meest uiteenlopende aard. Verder kent het bureau een platte structuur en zijn de mensen die er werken zeer pro-actief, enthousiast en communicatief. 

Wanneer je geïnteresseerd bent om stage te lopen ontvangen we graag:

  • Recent CV;
  • Motivatiebrief, waaruit blijkt wat je motivatie is om stage te lopen, in welke periode en hoe lang je beschikbaar bent.

Stuur je CV en motivatiebrief per email naar spkraayeveld@vbk-architecten.nl

Lees verder


Industriebouw publiceert renovatie in Amsterdam

Geplaatst door vbk architecten op 20 november 2015 12:27

Industriebouw publiceert de renovatie van een woongebouw in Amsterdam. Het unieke van dit project, het aanbrengen van een kelder onder een pand waar geen bouwterrein aanwezig is, bracht industriebouw er toe om hier een publicatie van te maken. Lees het artikel!

Lees verder


Ben Hermans in dienst bij vbk architecten

Geplaatst door vbk architecten op 07 september 2015 12:22

Sinds 1 september maakt Ben Hermans deel uit van het vbk team. Ben heeft na zijn HTS diploma een studie gevolgd voor Hoger Bouw Procesmanagement. Daarnaast heeft hij de architectenopleiding aan Academie van Bouwkunst in Tilburg gevolgd. Ben gaat binnen vbk architecten het bureaumanagement op zich nemen. Projectmatig zal hij ingezet worden tijdens het hele proces; of het nou gaat over het bedenken van een creatief ontwerp, het uitwerken van een plan of het procesmatig begeleiden van een realisatieproces. We denken dat met deze aanstelling onze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn. Misschien voor u aanleiding om met hem kennis te maken?

 

Lees verder


Omgevingsvergunning ontvangen voor nieuwe bedrijfswoning in Apeldoorn

Geplaatst door vbk architecten op 21 augustus 2015 17:17 , in Projecten

De omgevingsvergunning voor een nieuwe bedrijfswoning voor Mulder bloemen- en plantenkwekerij in Apeldoorn is afgegeven. De woning wordt gerealiseerd op de hoek van de Deventerstraat en de Drostendijk in Beemte Broekland. Alle leefruimtes op de begane grond, keuken, eetkamer, woonkamer, slaapkamer... e.d., zijn zo gelegen dat vanuit elke ruimte royaal zicht is op de omliggende tuin. De veranda geeft de mogelijkheid om van de tuin genieten   ..........echt zoals je verwacht bij een kweker die ook in zijn vrije tijd wil genieten van de tuin.

Nieuwbouw tuingerichte woning

Lees verder